+371 26886120

Vīza ceļojumam

Iebraukšanas noteikumi Turcijā

LR pilsoņiem iebraukšanai Turcijas teritorijā vīzas nav nepieciešamas:
°    Uzturēšanās periods valstī: līdz 30 dienām pusgada laikā.
°    Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Turcijas, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.
°    LR pilsoņa ID-karte kā personas identifikāciju apliecinošs dokuments nevar tikt izmantota pases vietā braucienam uz Turciju.

LR nepilsoņiem iebraukšanai Turcijas teritorijā nepieciešams patstāvīgi un jau laikus noformēt elektronisko vīzu-atļauju iebraukšanai ("E-VISA"):
°    Šīs tūrisma vīzas derīguma termiņš (multi entry turistic visa): 90 dienas.
°    Maksa par "E-VISA" noformēšanu on-line sistēmā (mājaslapā www.evisa.gov.tr/en) – 20 $ par 1 cilv.
°    Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Turcijas, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.

Iebraukšanas noteikumi Taizemē
Pēdējās izmaiņas: 12.09.2017

LR pilsoņiem iebraukšanai Taizemes Karalistes teritorijā ir jānoformē vīzas. To var izdarīt vai nu Taizemes lidostā, vai arī jau priekšlaikus Taizemes Karalistes vēstniecībā:

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (one entry turistic visa): 14 dienas.
Maksa par vīzu – 55,00€; noformēšanas laiks 10-14 dienas.
Dokumenti, kas nepieciešami Taizemes vīzas noformēšanai: aizpildīta anketa (anketas forma ); 2 fotogrāfijas, izmērā 3,5 x 4,5 cm (krāsu fotogrāfijas, izgatavotas pēdējo 6 mēnešu laikā); pase (pasē jābūt vismaz 2 brīvām lappusēm).
LR pilsoņiem ir iespēja noformēt vīzu, ielidojot Bahgkokas pilsētas lidostā (vīzas noformēšanas laiks var aizņemt vairākas stundas). Maksa par vīzu – 2000 Bati (THB jeb ~ 55€).
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Taizemes, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.
LR pilsoņa ID-karte kā personas identifikāciju apliecinošs dokuments nevar tikt izmantota pases vietā braucienam uz Taizemi.
Vīza tiek noformēta saskaņā ar ceļojuma datumiem, kurus apstiprinājusi TEZ TOUR (iesk. viesnīcas un biļetes).

LR nepilsoņiem iebraukšanai Taizemes Karalistes teritorijā ir jānoformē vīzas. To var izdarīt jau laikus Taizemes Karalistes vēstniecībā:

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (one entry turistic visa): 14 dienas.
Maksa par vīzu – 55,00€; noformēšanas laiks 10-14 dienas.
Dokumenti, kas nepieciešami Taizemes vīzas noformēšanai: aizpildīta anketa (anketas forma); 2 fotogrāfijas, izmērā 3,5 x 4,5 cm (krāsu fotogrāfijas, izgatavotas pēdējo 6 mēnešu laikā); pase (pasē jābūt vismaz 2 brīvām lappusēm).
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Taizemes, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem
Iebraukšanas noteikumi Kubā
Pēdējās izmaiņas: 20.10.2017

LR pilsoņiem iebraukšanai Kubas teritorijā ir nepieciešams jau laikus noformēt vīzu Kubas vēstniecībā:

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (travel card): 14 dienas.
Maksa par vīzu – 50,00€; noformēšanas laiks 3-4 dienas.
Dokumenti, kas nepieciešami Kubas vīzas noformēšanai: aizpildīta anketa (anketas forma ); pase (pasē jābūt brīvai lappusei).
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Kubas, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.
LR pilsoņa ID-karte kā personas identifikāciju apliecinošs dokuments nevar tikt izmantota pases vietā braucienam uz Kubu.

LR nepilsoņiem iebraukšanai Kubas teritorijā ir nepieciešams jau laikus noformēt vīzu Kubas vēstniecībā:

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (travel card): 14 dienas.
Maksa par vīzu – 50,00€; noformēšanas laiks 3-4 dienas.
Dokumenti, kas nepieciešami Kubas vīzas noformēšanai: aizpildīta anketa (anketas forma ); pase (pasē jābūt brīvai lappusei).
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Kubas, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.

Svārīgi!
Kubas vēstniecībai ir tiesības, iepriekš par to nebrīdinot, gan mainīt dokumentu pieņemšanas un izsniegšanas laikus, gan atteikt vīzas izsniegšanu, nepaskaidrojot šī atteikuma iemeslus. Vīzas atteikuma gadījumā no tūrista tiek ieturēti faktiskie izdevumi, kas bijuši saistīti ar konkrēto gadījumu.

Iebraukšanas noteikumi Ēģiptē
Pēdējās izmaiņas: 16.10.2017

LR pilsoņiem iebraukšanai Ēģiptes teritorijā ir jānoformē vīzas. To var izdarīt pēc ielidošanas Ēģiptes lidostā:

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (one entry turistic visa): 1 mēnesis. Vīzas marka tiek ielīmēta pasē.
Maksa par vīzu – 25,00$; gadījumā ja atpūtas perioda laikā tūrists izbrauc no valsts (piemēram, ekskursijā uz Izraēlu, Jordāniju), tad vīza jāapmaksā atkārtoti.
Saskaņā ar Ēģiptes likumdošanu personām, kas uzturas Ēģiptē vairāk par 30 dienām, nav tiesību pamest valsti ar čarterreisiem no Hurgadas un Šarm eš Šeihas lidostām. Tūristi, kuriem vīza jau beigusies, var izlidot tikai no Kairas un tikai ar regulāro lidojumu, iepriekš nomaksājot soda naudu 30 USD apmērā.
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Ēģiptes, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.
LR pilsoņa ID-karte kā personas identifikāciju apliecinošs dokuments nevar tikt izmantota pases vietā braucienam uz Ēģipti.

LR nepilsoņiem iebraukšanai Ēģiptes teritorijā ir jānoformē vīzas jau laikus Ēģiptes vēstniecībā:

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (one entry turistic visa): 30 dienas.
Maksa par vīzu – 60,00€; noformēšanas laiks 9-14 dienas.
Dokumenti, kas nepieciešami Ēģiptes vīzas noformēšanai: aizpildītas anketas (anketas forma  + anketa  ); 2 fotogrāfijas, izmērā 3,5 x 4,5 cm (krāsu fotogrāfijas, izgatavotas pēdējo 6 mēnešu laikā); pase (pasē jābūt vismaz 2 brīvām lappusēm priekš vīzas).
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Ēģiptes, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.

 Iebraukšanas noteikumi Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE)
Pēdējās izmaiņas: 21.12.2017

LR pilsoņiem iebraukšanai AAE teritorijā vīzas noformēt nav nepieciešams:
Uzturēšanās laiks valstī: līdz 90 dienām 180 dienu periodā.
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no AAE, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.
LR pilsoņa ID-karte kā personas identifikāciju apliecinošs dokuments nevar tikt izmantota pases vietā braucienam uz AAE.

LR nepilsoņiem iebraukšanai AAE teritorijā ir nepieciešams jau laikus noformēt vīzu AAE vēstniecībā:

Sakarā ar 20.12.2017. no Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības Latvijā saņemto informāciju uz laiku pārtraukta vīzu izsniegšana Latvijas nepilsoņiem ieceļošanai Apvienotajos Arābu Emirātos.

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (one entry turistic visa): 30 dienas.
Vīzas cena – 47,00 € (apmaksa skaidrā naudā, iesniedzot dokumentus); noformēšanas laiks – 10 dienas.

Dokumenti, kas nepieciešami AAE vīzas iegūšanai:

aizpildīta noteikta parauga veidlapa (to var lejuplādēt šeit );
pase, kuras atlikušajam derīguma termiņam jābūt ne mazākam par 6 mēnešiem (skaitot no dienas, kad ceļojums beidzas) un kurā jābūt brīvai lpp. vīzai;
pases krāsu kopija (galvenās lappuses un vāki; kopijas vecums nedrīkst būt lielāks par 6 mēnešiem);
1 krāsu fotogrāfija (pases formāta; izgatavota pēdējo 6 mēnešu laikā).

Svarīgi! Dokumentus vīzas saņemšanai tūristiem personīgi jāiesniedz AAE vēstniecības konsulārajā daļā (P.-Pk.: 09:00-16:00; adrese – Šķūņu iela 19, Rīga; tālr. (+371) 67112241)). Pase vīzas noformēšanas laikā vēstniecībā netiek paturēta, tā tikai jāuzrāda, iesniedzot dokumentus, kas nepieciešami AAE vīzas iegūšanai, kā arī, lai saņemtu vīzu.
Iebraukšanas noteikumi Šrilankā
Pēdējās izmaiņas: 10.04.2017

LR pilsoņiem iebraukšanai Šrilankas teritorijā nepieciešams patstāvīgi noformēt elektronisko vīzu-iebraukšanas atļauju ("ETA"): 

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (one entry turistic visa): 30 dienas.
Maksa par "ETA" noformēšanu on-line sistēmā (mājaslapā www.eta.gov.lk) – 30 $ par 1 cilv., par bērniem līdz 12 g.v. – bez maksas.
Prasības izbraukšanai no valsts: aviobiļete lidojumam atpakaļ – ar norādītu izlidošanas datumu; ceļojuma vaučers par tūrisma pakalpojumiem, migrācijas karte (aizpildīta angļu val., var saņemt lidmašīnā vai pēc ielidošanas lidostā); naudas līdzekļi (25-50 $ par vienu valstī plānoto uzturēšanās dienu).
Ja tūristi ielido Šrilankā bez iepriekš noformētas „ETA”, tad viņiem nāksies iziet vīzas saņemšanas procedūru lidostā. Maksa par vīzu – 35 $ par 1 cilv., par bērniem līdz 12 g.v. – bez maksas (vīzas noformēšanas un izsniegšanas procedūra var ilgt vairākas stundas).
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Šrilankas, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.
LR pilsoņa ID-karte kā personas identifikāciju apliecinošs dokuments nevar tikt izmantota pases vietā braucienam uz Šrilanku.

LR nepilsoņiem iebraukšanai Šrilankas teritorijā nepieciešams patstāvīgi noformēt elektronisko vīzu-iebraukšanas atļauju ("ETA") vai arī noformēt vīzu pēc ielidošanas – Šrilankas lidostā: 

Tūrisma vīzas derīguma termiņš (one entry turistic visa): 30 dienas.
Maksa par "ETA" noformēšanu on-line sistēmā (mājaslapā www.eta.gov.lk) – 30 $ par 1 cilv., par bērniem līdz 12 g.v. – bez maksas.
Prasības izbraukšanai no valsts: aviobiļete lidojumam atpakaļ – ar norādītu izlidošanas datumu; ceļojuma vaučers par tūrisma pakalpojumiem, migrācijas karte (aizpildīta angļu val., var saņemt lidmašīnā vai pēc ielidošanas lidostā); naudas līdzekļi (25-50 $ par vienu valstī plānoto uzturēšanās dienu).
Ja tūristi ielido Šrilankā bez iepriekš noformētas „ETA”, tad viņiem nāksies iziet vīzas saņemšanas procedūru lidostā. Maksa par vīzu – 35 $ par 1 cilv., par bērniem līdz 12 g.v. – bez maksas (vīzas noformēšanas un izsniegšanas procedūra var ilgt vairākas stundas).
Pases derīguma termiņam uz brīdi, kad tūrists izbrauks no Šrilankas, jābūt vēl vismaz 6 mēnešiem.